Ακίνητη ιδιοκτησία - Κατασκευές


 

Η εταιρία μας ειδικεύεται στο συγκεκριμένο τομέα και ειδικότερα στην αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς στις επονομαζόμενες «παραμεθόριες περιοχές», όπου η απόκτηση ακινήτου είναι συνήθως περίπλοκη.
Το εξειδικευμένο περιοδικό Legal 500 (2009) θεωρεί την εταιρία μας ως μία από τις συνιστώμενες στον τομέα αυτό.

Η εταιρία μας εκπροσωπεί ενεργά (κυρίως αλλοδαπούς) πελάτες, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν και να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι επενδύσεις αυτές έχουν κυρίως εμπορικό χαρακτήρα, αφορούν σε εμπορικά κέντρα, κτίρια που στεγάζουν γραφεία και άλλες εμπορικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και προσωπικό χαρακτήρα (παραθεριστικές κατοικίες κ.λ.π). Σ’ αυτό το πλαίσιο, παρέχουμε τακτικά συμβουλές σε πελάτες μας για θέματα, όπως πολεοδομικές ρυθμίσεις, άδειες οικοδόμησης, δασικές εκτάσεις κλπ. Ακόμα, αναλαμβάνουμε θέματα συγκυριότητας, σχέσεις εκμισθωτή – μισθωτή, καθώς επίσης και συμβάσεις leasing και άλλες μορφές χρηματοδότησης.

Αντιπροσωπευτική απαρίθμηση ζητημάτων ακίνητης ιδιοκτησίας, με τα οποία έχουμε ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια:

  • Σχεδιασμός και υποστήριξη κατά τη διαπραγμάτευση μίας σύμβασης συγκυριότητας επί ακίνητης περιουσίας για τη δημιουργία του πρώτου εμπορικού κέντρου στη Ρουμανία (Βουκουρέστι).
  • Σχεδιασμός και διαπραγμάτευση συμβάσεως για την οικοδόμηση εγκαταστάσεων αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας στο αεροδρόμιο των Σπάτων και παρακολούθηση του σχεδίου οικοδόμησης από την αρχή ως την ολοκλήρωσή του.
  • Μεταβίβαση ακινήτου ιδιοκτησίας αλλοδαπής εταιρίας στην περιοχή Αττικής συνολικής αξίας 4.000.000€ με ταυτόχρονη επίλυση πληθώρας νομικών προβλημάτων (άρση βαρών, επαναδιαπραγμάτευση δανειακών συμβάσεων, εξαγωγή συναλλάγματος κ.λ.π.).
  • Το 2008, η εταιρία μας συμβούλεψε και εκπροσώπησε επενδυτές (Έλληνες και αλλοδαπούς) σε συναλλαγές συνολικής αξίας 10.000.000 ευρώ. Οι ενέργειες μας κάλυψαν πληθώρα ζητημάτων real estate, όπως πράξεις μεταξύ ιδιοκτητών και εργολάβων σχετικά με την κατασκευή και την περαιτέρω πώληση διαμερισμάτων, δωρεές, κληρονομικά ζητήματα και αγορές ακινήτων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επιπλέον βοηθήσαμε πελάτες μας στις διαπραγματεύσεις τους με τράπεζες για τη χρηματοδότηση των ενεργειών τους.
  • Εκπροσωπήσαμε σε πολλές περιστάσεις πελάτες σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν κατασκευαστικά, φορολογικά και θέματα εξόφλησης πράξεων (εσόδων) που προκύπτουν από τη διαδικασία εκκαθάρισης ακινήτων που κατέχουν αλλοδαποί / εταιρίες. Είμαστε ιδιαίτερα εξειδικευμένοι στην αγορά ακινήτων σε «δύσκολες» συνοριακές περιοχές.
  • Το 2009, βοηθήσαμε πελάτη μας να ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκαθάρισης της επένδυσης του στη Ρουμανία, που αφορούσε μεταφορά μετοχών και δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ενός εμπορικού κέντρου στο Βουκουρέστι (η συνολική αξία της σχετικής συναλλαγής υπερέβη τα 10 εκατομμύρια ευρώ). Επιπλέον συμβουλεύουμε τον ίδιο πελάτη σχετικά με την έξοδο του από μια επένδυση στη Γεωργία και την αλλαγή καθεστώτος ιδιοκτησίας / ελέγχου ενός ξενοδοχείου στην ίδια χώρα.

 

 

 
                                                      Copyright © 2009 cicero.gr All Rights Reserved