Εταιρικό & Εμπορικό Δίκαιο

 

Ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες συνθήκες παγκοσμιοποίησης και ανάπτυξης των διασυνοριακών συγχωνεύσεων, απορροφήσεων εταιριών και επενδύσεων, η εταιρία μας έχει εξελιχθεί και επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να καλύπτει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες των πελατών της για την παροχή ποιοτικών πολυ - δικαιικών και επιχειρηματικά - προσανατολισμένων νομικών συμβουλών, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς του εταιρικού και εμπορικού δικαίου. Στον τομέα αυτό και πάλι το γραφείο μας αξιολογείται και προτείνεται ως «συνιστώμενο» δικηγορικό γραφείο, τόσο  από την ειδική έκδοση «Which Lawyer», όσο και από το επίσης εξειδικευμένο έντυπο «Legal 500».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

  • Έχουμε παράσχει συμβουλές σε πολλές αλλοδαπές εταιρίες για τη δημιουργία εγκατάστασης και τη λειτουργία τους στην Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες.
  • Εκπροσωπήσαμε τη μειοψηφία των μετόχων σε σχετικές διαφωνίες τους με την πλειοψηφία μετόχων όσον αφορά, μεταξύ άλλων, στη διακυβέρνηση, συμφωνίες των μετόχων και τον έλεγχο της τρίτης σε μέγεθος Ελληνικής εταιρίας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Παρείχαμε νομική στήριξη σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές επιχειρηματικών εφαρμογών σε παγκόσμιο επίπεδο (συστατικά στοιχεία επιχειρηματικών προγραμμάτων Η/Υ) για επιλεγμένες βιομηχανίες (αεροδιαστημική και άμυνα, αυτοκινητοβιομηχανία, πολιτική αεροπορία, κλπ) στη δραστική αναδιάρθρωση της ελληνικής θυγατρικής του εταιρίας.
  • Η εταιρία μας βοήθησε επιτυχώς έναν από τους πελάτες της –μία ελληνική εταιρία παραγωγής DVD- στην προσπάθειά της να συνάψει συμφωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή σχετικά με την παραχώρηση δικαιωμάτων DVD για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα ,τους χειμερινούς αγώνες του 2006 στο Τορίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.
  • Η εταιρία μας εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις και παρέχει νομική συμβουλή σε ομάδα επενδυτών σε κοινοπραξία για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα . Η επένδυση αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ και προς το παρόν βοηθάμε τον πελάτη μας στις διαπραγματεύσεις του με τους υπόλοιπους επενδυτές για την εύρεση νέων πιθανών επενδυτών.
  • Συμβουλεύσαμε επίσης πελάτη μας προκειμένου να αποκτήσει άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού. Στην Ελλάδα η παροχή αδειών ραδιοφωνικών σταθμών είναι πολύ περιορισμένη και ο πελάτης μας ήταν ένας εκ των λίγων που κατάφεραν να την αποκτήσουν. Ο ίδιος πελάτης στράφηκε σε εμάς προκειμένου να επιλυθούν διοικητικές διαφορές που προέκυψαν κατά την απόκτηση του ραδιοφωνικού σταθμού κυρίως σχετικά με την άδεια λειτουργίας του.
  • Η εταιρία μας συμβούλεψε ένα μεγάλο παραγωγό ηλεκτρονικών ειδών στην διαδικασία ανάκλησης ελαττωματικού προϊόντος από την Ελλάδα. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας καταναλωτών, διεξήγαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες υπό το ελληνικό και το κοινοτικό δίκαιο, έτσι ώστε να απομακρυνθεί το ελαττωματικό προϊόν από την ελληνική αγορά.
  • Η εταιρία μας παρέχει πλήρη και καθημερινή νομική κάλυψη σε πάρα πολλές επιχειρήσεις (η οποία αφορά κυρίως τη σύνταξη εταιρικών εγγράφων, νομική συμβουλή και κάλυψη σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν για κάθε εταιρία), όπως πχ σε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων σε μεγάλη εταιρία παραγωγής DVD, στη μεγαλύτερη θυγατ
 
                                                      Copyright © 2009 cicero.gr All Rights Reserved